Presentació

Des del 1999 desenvolupo la meva activitat dins del camp de la divulgació musical, en àmbits escrits, radiofònics i educatius. Em vaig formar primer a l’Escola Albéniz, d’Esplugues de Llobregat, el meu poble; i posteriorment al Conservatori del Liceu, en l’especialitat de piano. També he estat integrant de l’Orfeó Català.

Cap a l’any 2003 vaig començar a col·laborar regularment amb Catalunya Música. Des del 2016 presento un programa sobre instruments musicals, El taller del lutier, que s’emet els dissabtes entre les 10 i les 11 del matí. També preparo la secció Opera Mundi, sobre òpera, internet i noves tecnologies, per a Una tarda a l’òpera, un altre programa d’aquella casa que realitza i presenta Jaume Radigales, els diumenges a la tarda. A més, aquesta temporada col·laboro cada quinze dies amb el programa matinal Tots els matins del món, presentat per Joan Vives i Ester Pinart en la mateixa emissora. Anteriorment, havia presentat els programes Quadern d’estiu, Blog de nit, Línies addicionals, Notes de clàssica i A tot cor, a més d’elaborar nombrosos reportatges d’actualitat per als espais informatius de Catalunya Música. Paral·lelament, he participat en programes d’altres emissores, com ara Catalunya Ràdio o Ràdio Sabadell.

He redactat programes de mà per a concerts de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), l’Orquestra Simfònica del Vallès i la Simfònica Sant Cugat. També n’he preparat per al Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu i el festival Nits de clàssica de Girona.

Sóc redactor de la Revista Musical Catalana, on m’ocupo de l’apartat Passacaglia, que inclou seccions amb notícies d’actualitat, efemèrides, anècdotes i curiositats. També escric a la revista Time Out Barcelona. I col·laboro amb altres publicacions de música clàssica, com la revista 440 Clàssica & Jazz. Anteriorment, havia estat redactor tant del setmanari Guía del Ocio de Barcelona com del portal ritmes.net.

He preparat conferències i cursos de divulgació musical per al Palau de la Música Catalana, els diferents CaixaForums i per a les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la Universitat de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona i altres poblacions catalanes (Sabadell, Terrassa, Badalona, Granollers, Castelldefels, Solsona, Mataró, Sant Cugat…). També he presentat actes de temàtica musical en espais com la Biblioteca de Catalunya, l’Ateneu Barcelonès, el Museu de la Música de Barcelona o L’Auditori de Barcelona.

A més, vaig ser responsable durant un temps del departament de discos de música clàssica de FNAC L’illa.

El 2018 vaig presentar el llibre Història musical del Palau de la Música Catalana (1908-2018), que repassava els fets més importants de l’emblemàtica sala modernista, i del qual en vaig ser l’autor principal.

M’entusiasma la música, i apropar-la al màxim de gent possible de manera amena i atractiva.

ENLLAÇOS
Entrevista de Laura Planagumà, a la revista L’ESMUC Digital (Abril 2017)
Diversos articles d’Oriol Saladrigas, al digital de cultura Núvol (2013-2015)
Entrevista de David Baret, al Diari de Menorca (2013)

Ateneu Barcelones (2014)A l’Ateneu Barcelonès, amb J. Cervelló, Ll. Balada, S. Brotons i Kalina Macuta

Create your website at WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close